Verhuisbus huren

Zelf verhuizen is zeer slim; je bespaart de kosten van een verhuisbedrijf en je hebt zelf de controle. Wanneer je zelf verhuist, moet je in de meeste gevallemn een verhuisbus huren. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een verhuisbus huurt. Daarom geven we in dit artikel onze 5 tips voor het huren van een verhuisbus. 

Kijk de bus goed na

Het gebeurt vaak dat mensen een verhuisbus netjes terugbrengen bij de verhuurder en daar als verantwoordelijke worden aangeduid voor schade die daarvoor al aanwezig was. Om dit te vermijden, raden we je aan om de verhuisbus op voorhand goed na te kijken en eventueel ook enkele foto’s te maken van deze verhuisbus. Op deze manier heb je altijd het bewijs dat jij die schade niet hebt aangebracht. Bij Köhler Autoverhuur lopen we samen met de klant de huurbus na op schade, zodat de klant met een fijn gevoel de weg op gaat.

 

Welke verhuisbus heb je nodig?

Vandaag de dag heb je de keuze tussen verschillende soorten verhuisbussen en wagens; van kleine bestelwagens tot grote verhuisbussen. Het is daarom ook belangrijk om op voorhand goed na te denken welke verhuisbus je nodig hebt. Wanneer je een redelijk kleine afstand moet afleggen, kun je kiezen voor een kleinere verhuisbus, omdat je dan meerdere keren de afstand kunt afleggen. Wanneer je dit doet leg je een grotere afstand af en moet je vaak meer betalen. Bekijk op voorhand alltijd wat de extra kilometers kosten en bereken het aantal m3 wat u moet verhuizen. Wanneer je twijfelt tussen twee verhuisbussen, raden we je aan om de grootste van de twee te kiezen.

 

Prijs-kwalliteit verhouding

De prijzen van het huren van een verhuisbus kunnen erg verschillen. De prijs van een kleine verhuisbus is vaak lager, dan de prijs van een grote verhuisbus. Probeer altijd een verhuurder te vinden die een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt. Bij Köhler Autoverhuur huurt u een bus zonder dat u voor verrassingen komt te staan. De gecommuniceerde prijs vooraf is de prijs die u achteraf betaalt, mits u binnen de vrije kilometers blijft en u de huurbus in dezelfde staat terug brengt.

 

Bereid je goed voor

Wanneer je gaat verhuizen, is de voorbereiding één van de meest belangrijke zaken. Hierbij zijn het hebben van bijvoorbeeld plakband en inpakpapier cruciaal. Ook kun je de inboedel van een groot zeil voorzien om de bus en uw inboedel netjes te houden. Het is ook slim om dozen van hetzelfde formaat te gebruiken, zo is het stapelen van die dozen veel gemakkelijker. Daarnaast is het aan te raden om uw spullen met spanbanden vast te maken voordat u gaat rijden, zo voorkomt u dat de inboedel kan schuiven in de bus tijdens het rijden.

 

Start met de zwaarste voorwerpen

Het is belangrijk om de zwaarste voorwerpen eerst in te laden. Wanneer je deze voorwerpen achteraan plaats, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Ook is het belangrijk om de zwaarste voorwerpen in het midden te plaatsen, zo vermijd je een teveel aan gewicht tegen de zijkanten.