5x op vakantie in Nederland met een huurauto

Waarom zou je ver moeten reizen als je ook dichtbij mooie plekken kunt vinden? Nederland heeft namelijk heel wat mooie plekken die je zeker eens gezien moet hebben. Hieronder hebben we onze 5 favoriete vakantiebestemmingen op een rijtje gezet.

Zuid-Limburg

Limbricht

De eerste vakantiebestemming op ons lijstje is Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg geniet je van mooie landschappen, fietsroutes en avontuur. Zuid-Limburg grenst aan België en Duitsland, dat merk je ook meteen aan het landschap. Je vindt er namelijk heuvels, iets wat in Nederland toch vrij zeldzaam is. Nederland is, zoals je waarschijnlijk wel weet, voor het grootste deel namelijk plat.

In Zuid-Limburg vind je ook tal van mooie dorpjes, die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder hebben we onze twee favoriete dorpjes op een rijtje gezet.

Limbricht ligt ten westen van de stad Sittard. In Limbricht kun je een prachtig kasteel met een mooie kasteelhoeve bezoeken. Het kasteel is ook omringd door een bos, genaamd het Limbrichterbos. Het Limbrichterbos is de ideale plek om een aangename wandeling te maken.

Elsloo

Ook Elsloo is een mooi dorpje in Zuid-Limburg, zo mooi dat het onlangs werd uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van ons land. In Elsloo kun je wandelen in mooie straten met eeuwenoude huizen. Ook in dit dorp vind je een mooi kasteel: Kasteel Elsloo. Niet alleen het kasteel zelf is een bezoekje waard, ook het park rond het kasteel is zeker een bezoekje waard.

 

IJsselmeer

In het centrum van Nederland vind je het Ijsselmeer. Het Ijsselmeer onstond door de afsluiting van een deel van de Zuiderzee.

Vandaag de dag is het Ijsselmeer het grootste meer van Nederland, en de ideale plek voor watersporters. Maar ook rond het meer kun je veel doen. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van fiets- en wandelroutes rond het meer. Heb je zin in uitgaan, shoppen of culturele plekken bezoeken? Dat kan. Grote steden zoals Amsterdam, Almere en Leeuwarden zijn namelijk vlakbij. Je kunt een vakantie aan het Ijsselmeer dus ook combineren met een uitstap naar één van deze grote steden.

  

De Veluwe

Ook De Veluwe is een mooie streek in Nederland. De Veluwe staat voornamelijk bekend om haar nationale parken. Één van deze parken is Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je tal van wandel- en fietspaden. Indien je wilt fietsen in het park, hoef je je eigen fiets niet mee te nemen of een fiets te huren. Je kunt er namelijk gratis een witte fiets lenen. Ook voor de mensen die van musea houden heeft De Veluwe wat te bieden. In De Veluwe vind je namelijk bekende musea zoals Het Kröller-Mülller Museum, en het Paleis Het Loo.

 

Waddeneilanden

De vierde vakantiebestemming op ons lijstje, zijn de Waddeneilanden. De Waddeneilanden zijn de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar mooie zandstranden, duinen en rust. Op de Waddeneilanden kun je urenlange fiets- en wandeltochten maken. Om uit te rusten na zo’n tocht, kun je terecht in één van de vele strandpaviljoens. Let op: niet elk eiland staat je toe om je huurauto mee te nemen. Op de grootste en bekendste eilanden zoals Texel, Terschelling en Ameland is dit wel toegestaan 

 

De Achterhoek

Last but not least, vind je op ons lijstje ook De Achterhoek. De Achterhoek ligt op ongeveer een uurtje rijden van Utrecht. In Utrecht vind je tal van fiets- en wandelpaden die je leiden naar mooie bossen, kastelen en boerderijen. Voorbeelden van bekende kastelen in De Achterhoek zijn: Kasteel Ruurlo met het Museum More, Huis Landfort en Kasteel Vorden. Sommige van deze kastelen worden vandaag de dag nog steeds bewoond.

Wie in De Achterhoek musea en monumenten wilt bezoeken, kan terecht in Doesburg en Zutphen. Maar ook mensen die houden van winkelen en uitgaan zullen zich in De Achterhoek niet vervelen. Deze mensen kunnen een bezoekje brengen aan de gezellige steden Doetinchem of Winterswijk.